Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2010
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

Diabetesvereniging. Wat onze optredens betreft hadden we in 2010 al vroeg de vuurdoop. Maandag 11 januari hebben we namelijk 'n tweetal optredens verzorgd voor de Diabetesvereniging in het auditorium van het Slingelandziekenhuis te Doetinchem. Het was géén druk bezochte avond. Het aantal koorleden was groter dan het aanwezig publiek. Maar....dat mocht hem de pet niet drukken want we hebben met véél plezier gezongen en het viel bij de mensen van de Diabetesvereniging goed in de smaak.

Pleinconcert. Zondag 25 april hebben we muzikaal medewerking verleend aan een Pleinconcert op het Simonsplein in Doetinchem. Deze pleinconcerten worden door de Ondernemers Federatie Doetinchem in de zomermaanden iedere laatste zondag van de maand georganiseerd i.v.m. de openstelling van de winkels. We hebben twee optredens van een uur verzorgd te weten om 14.00 en om 16.00 uur. Het was gezellig en lekker druk in de stad waarbij de weergoden van grote invloed waren. De zon speelde deze middag namelijk een belangrijke rol en de thermometer wist zo rond de 20 graden te bereiken.

Meezingavond. Zaterdag 8 mei hebben de Vrienden van het Mooi Koor Man o.l.v. dirigent René Tomesen en de accordeonisten Frans Aalders en Nico Hoogland voor het derde jaar een traditionele avondvullende meezingavond georganiseerd in de zaal van Restaurant Het Onland aan de Rekhemseweg te Doetinchem. Het publiek kreeg in een nagenoeg uitverkochte zaal een gezellig programma voorgeschoteld en  in de pauze heeft een afgevaardigde delegatie van het Gaanderen Mannenkoor onder de naam Sweet Sixties een drietal nummers ten gehore gebracht. Mede doordat het publiek uit een liederenbundel alle nummers kon mezingen is het een bijzonder gezellige- en sfeervolle avond geworden. Dank aan de heren Hoogland en Nahon voor de organisatie.

Korenfestival. Zondag 6 juni hebben maar liefst 30 koren muzikaal medewerking verleend aan het door ons georganiseerde 5e korenfestival in de binnenstad van Doetinchem. Deelnemende koren waren het Aaltensevergreenkoor Aalten, het AVIO-koor Velp, De Bekezangers Bathmen, De Notenkrakers Gendt, Eigenwijs + Chantiel Wehl, Gewoon Hollands Winterswijk, Gospelchoir Revelation Winterswijk, Jongerenkoor Rejoice Keijenborg, Joy4all Meddo, Kiekan Heelweg, 'n Lach en 'n Traan Lichtenvoorde, Liberate Gaanderen, Miracle Sound Doetinchem, Mooi Koor Man Doetinchem, Multiple Voice Aalten, Popkoor DoetinPop Doetinchem, Popkoor 4 You Gendringen, Rhythme of Life Doetinchem, Shansons Doetinchem, Szinderende Smart Sinderen, The New Voices Zevenaar, The Voices Etten, Trug in de Ted Beneden Leeuwen, Vocaal Ensemble Keijenborg, Vocal Groep Miss Sonance Groenlo, Vocal Impulse Zutphen, Wave Doetinchem, Weerklank Zedddam en het Wehls Gemend Koor uit Wehl. Vanaf 10 podia, verspreid door de gezellige binnenstad van Doetinchem, hebben ruim 1.000 zangers en zangeressen hun muzikale kwaliteiten laten zien en horen aan het toegestroomde publiek. Alle koren rouleerden steeds van podium en ieder koor verzorgde deze middag drie optredens van 20 minuten. Het programma startte om 12.30 uur en duurde tot 16.50 uur. Om 17.00 uur hebben alle deelnemende koren, tijdens een gezamenlijke manifestiatie op het Simonsplein, onder de muzikale begeleiding  van het carillon uit de Catharinakerk, het korenfestival met de nummers "dan gaan de lichten aan" en "So Ein Tag" afgesloten. Het carillon werd bespeeld door stadsbeiaardier Roel Smit en dat gaf een héél bijzonder tintje aan deze voor ons zéér bijzondere dag. In de loop van de middag dreigden onweersbuien roet in het eten te gooien maar we hebben het gelukkig, op een enkele druppel na, droog weten te houden. Het was gezellig druk in de Doetinchemse binnenstad en met name de afsluiting van deze korendag was één grootse happening waaraan duizenden mensen hebben deelgemomen. Een boordevol gevuld Simonsplein waar we met genoegen op terug kunnen kijken.

Koffieconcert. Zondag 27 juni waren we uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het voorprogramma van de Achterhoekse formatie "Normaal" in de Toldijk (gemeente Bronckhorst). Jeugdsoos Flophouse uit Toldijk organiseert ieder jaar in juni een koffieconcert met de band "Normaal" en wij vonden het een eer dat wij in het voorprogramma mochten optreden. Het koffieconcert startte om 11.00 uur en ons optreden stond na de Achterhoekse formatie Boh Foi Toch gepland. Het was een snikhete middag en de aanhangers van Normaal wisten zich prima te vermaken.

Achterhoekse Wandel 4 daagse. Maandag 16 augustus hebben we een muzikaal steentje bijgedragen bij gelegenheid van de opening van de Achterhoekse wandel 4-daagse. Om 19.15 uur kwamen we samen bij Grandcafé Luther en van daaruit zijn we tegen 20.00 uur in marstempo door de regen richting het podium op het Simnonsplein gelopen, met onze dirigent René als tamboermaitre voorop. Omdat het Simonsplein door een enorme parasol was overdekt kon het toegestroomde publiek gelukkig droog van ons optreden genieten. We hebben daar ca. 25 minuten gezongen en hadden ondanks het slechte weer toch behoorlijk wat bekijks.

Surpiseavond Uganda. Donderdag 9 september is er in de DRU-fabriek te Ulft een surpriseavond georganiseerd voor het Mwangaza kinderkoor uit Uganda. Het 20 leden tellend kinderkoor was naar Nederland gekomen om geld bij elkaar te zingen voor kinderprojecten in Uganda. Naast Mooi Koor Man hebben belangeloos aan deze avond meegewerkt: Robbert Besselaar, Circus PHBG, blaasorkest Excelsior, Wim Maatman, Frans Miggelbrink, Stefan Bos, Strike Six, The Tailshakers, Voicemail en Warboel. De opbrengst kwam geheel ten goede voor de aanschaf van boeken en meubilair voor de school van het Mwangaza kinderkoor. Het programma duurde van 19.30 tot 22.00 uur.

Kerstconcert Wijnbergen. Zaterdagavond  18 december  heeft Mooi Koor Man, in samenwerking met het Dameskoor Wijnbergen, een gevarieerd kerstconcert verzorgd in de St. Martinuskerk te Wijnbergen. Na afloop was er een gezellig samenzijn in de kerk onder het genot van een glaasje glühwein.

Kestzang in de binnenstad. De geplande kerstzang op zondagmiddag 19 december is door de extreem koude temperatuur en door de bizar slechte weersomstandigheden op straat (sneeuw) niet doorgegaan.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank