Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2011
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

Meezingavond bij 't Onland. Zaterdag 7 mei 2011 hebben wij onze traditionele jaarlijkse meezingavond georganiseerd bij zalencentrum 't Onland aan de Rekhemseweg te Doetinchem. Vanaf half acht waren de deuren van de zaal geopend en vanaf die tijd begon het publiek toe te stromen om zich een leuke plek te zoeken in de zaal. Alle gasten ontvangen op deze avond altijd een liederenbundel en daaruit werd uit volle borst meegezongen. Mede door de goede en gezellige sfeer was het een succesvolle avond.

Korenfestival 2011. We hebben zondag 5 juni 2011 een fantastische dag mogen beleven op het door ons voor het 6e jaar georganiseerde korenfestival. Net na de start kwam er een ontzettende hoosbui over Doetinchem maar....daar bleef het bij. Het was maar een korte onderbrekening van het festival. We hebben het verder de hele middag droog weten te houden onder een aangename zomerse temperatuur. Er waren 29 koren bij ons te gast met samen ruim 900 zangers en zangeressen. Alle koren zongen drie keer twintig minuten vanaf tien podia die op verschillende lokaties verspreid door de stad waren opgebouwd. Het korenfestival werd door 20 ondernemers gesponsord en aan de organisastie hebben zo'n 70 vrijwillig(st)ers meegewerkt. Opbouw, aankleding en afbraak podia, gastvrouwen/heren die de koren hebben begeleid en er waren vanzelfsprekend mensen nodig voor de koffie/thee, het geluid, EHBO etc. Er was een diversiteit aan muzieksoorten en stijlen te horen en te bewonderen o.a. a-capella, ballads, barbershop, Billy Joël, closeharmoney, evergreens, jazz, levensliederen, lichte muziek, mozart, nederlandstalig, piratenrpertoire, pop, populair, shanty's, smartlappen en zeemansliedjes. Wat een sfeer, wat een gezelligheid en wat een massaal toegestroomd publiek.

Deze middag hebben de volgende koren aan het korenfestival meegewerkt: Aaltens Evergreenkoor Aalten, Abbey Wednesday Silvolde, A.V.I.O. koor Velp, De Bêkezangers Bathmen, Canta Doe Doetinchem, Creative Gaanderen, Different Voices Gendringen, DoetinPop Doetinchem, Dronter Piraten Dronten, G-Vocaal Gaanderen, Hartgelach Varsseveld, Janboel Gaanderen, Jazzy Woman Winterswijk, Kartet Voices Winterswijk, 'n Lach en 'n Traan Dronten, Look Whossinging Duiven, Mooi Koor Man Doetinchem, No Limit Beek, De Notenkrakers Gendt, Popkoor U-nique Azewijn, Popkoor 4you, Gendringen, Rhythm of Life Doetinchem, Shansons Doetinchem, Some Sing More Doetinchem, Szinderende Smart Sinderen, The Voices Etten, Voix-La Hoog Keppel, De Waredo's Dodewaard en Wave Doetinchem. Aan het eind van de middag werd het korenfestival door alle koren gezamenlijk afgesloten met het slotlied Sierra Madre. Chapeau voor iedereen die dit korenfestival tot een succes heeft weten te maken. Een mooiere dag hadden we ons nauwelijks kunnen wensen.

Optreden in De Wingerd. Zaterdag 1 oktober hebben we met een wat kleinere delegatie een optreden verzorgd in kerkelijk Centrum De Wingerd op De Huët. Deze midag werd georganiseerd voor de oudere mensen die aangesloten zijn bij De Onze Lieve Vrouwkerk en de H. Geestkerk. Ben Schepers, die momenteel een dirigenten cursus volgt, heeft hier zijn debuut gemaakt als dirigent en het ging hem goed af. We hebben twee sessies met  6 meezingliedjes gezongen. Het was een erg gezellige middag.

Theaterconcert met Danny de Munck en Henk Poort. Woensdag 5 oktober hebben we een bescheiden gastrol gehad in een theaterconcert van Danny de Munck & Henk Poort in schouwburg Amphion. Het thema van de avond was "jeugdherinneringen". Om 19.00 uur waren we uitgenodigfd voor  de soundcheck. Voor de pauze hebben we de show vanaf het balkon bekeken en na de pauze hebben we voor ca. 500 personen het nummer "Adieu, mein kleiner Gardeoffizier" ten uitvoer gebracht. Het was een veelzijdige avond waarbij het publiek met een lach en een traan mee kon zingen met de grote hits van weleer. Wij vonden het een eer dat we voor deze show zijn gevraagd en waren na afloop weer een hele ervaring rijker. We hebben ons koor deze avond op een geweldige manier weten te promoten. Een fantastische avond.

Gastoptreden bewoners "Het Weerdje". Vrijdagavond 7 oktober hebben we om 19.00 uur een optreden verzorgd voor de bewoners, hun familie en voor alle vrijwillig(st)ers van "Zorgcentrum Het Weerdje". E.e.a. vond plaats in een afgeladen volle Catharinakerk. Het was prachtig om dit optreden te mogen verzorgen en het publiek heeft volop genoten van de liedjes van weleer. Er werd zelfs een polonaise door de kerk gehouden. Om 21.00 uur vertrokken alle mensen begeleid door een dweilorkest weer richting Het Weerdje. Voor alle aanwezigen en met name voor het oudere publiek een zéér geslaagde avond.

Kerstconcert St. Martinuskerk. Traditiegetrouw hebben we vrijdag 16 december, in samenwerking met het Dameskoor Wijnbergen, ons jaarlijkse kerstconcert georganiseerd in de knusse St. Martinuskerk te Wijnbergen. Het concert stond o.l.v. de dirigenten René en Ria Tomesen en de muzikale begeleiding werd verzorgd door Rien Bergevoet, Nico Hoogland en Anita Simmes. Ter afsluiting was er voor ieder een glas glühwein met een versnapering. De kerk was tot en met de laatste bank gevuld dus ook hier kunnen we spreken van een zéér geslaagde avond.

Kerstsamenzang in de Paskerk. Zondagmiddag 18 december hebben we aan een uitgebreide vertel- en zangmanifestatie meegewerkt in de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Prins Hendrikstraat. Initiatiefnemers in deze waren Theo Hakvoort, Nico Hoogland en Bart Petersen. Naast Mooi koor Man hebben docenten en leerlingen van het Ludgercollege een steentje bijgedragen aan deze middag alsmede een kinderkoor van Montessorischool  De Pas. Als rode draad werd tussen de kerstliederen door, een eigentijds kerstverhaal  voorgedragen door Dianne Hakvoort. Dit kerstverhaal was door Nico Hoogland in een eigentijds jasje gestoken. Ook deze keer was er na afloop voor iedereen een beker glühwein of chocolademelk met een vesnapering. Een zéér geslaagde middag en het publiek was in grote getale toegestroomd zodat de kerk behoorlijk gevuld was.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank