Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2012
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

JAARVERGADERING. Maandag 9 januari 20.00 uur heeft de jaarvergadering plaatsgevonden bij het Hart van Doetinchem. Vanaf 19.30 uur werd de leden gelegenheid geboden om de contributie te betalen. Joop Sars is deze avond aan het bestuur toegevoegd. Vanaf 21.00 uur waren ook de dames uitgenodigd voor een gezellige nieuwjaarsinstuif.

SECRETARIS MET PENSIOEN. Zondag 22 januari hebben we secretaris Ton Nieuwenhuis, i.v.m. zijn 65e verjaardag, een serenade gebracht bij Restaureant Cinq in de Grutstraat. Een en ander was in het diepste geheim voorbereid en gelukkig tot het laatste moment in besloten kring gebleven. Ton was bijzonder verrast en onder de indruk dat het koor speciaal voor zijn verjaardag was komen opdraven. We hebben een potpourri voor Ton gezongen, op zijn leven getoast en aansluitend nog even gezellig met hem nagezeten.

DOETINCHEM & ORANJE. Zondagavond 29 april organiseerde Doetinchem en Oranje ter gelegenheid van Koninginnedag 2012 -voor het 15e jaar- haar traditionele zang- en muziekavond in de Wegener Mediazaal van Schouwburg Amphion. Mooi Koor Man heeft, in samenwerking met Harmonie De Vriendschap het muzikale gedeelte voor haar rekening genomen. Het publiek zong een groot aantal nummers uit volle borst met ons mee. Naast een groot aantal bekende nummers van het Mooi koor Man werden ook nummers uit vervlogen jaren voor het voetlicht gebracht zoals In naam van Oranje doe open de poort, Wij leven vrij, wij leven blij, Ons Gelderland en het Wilhelmus. Aan het eind van de avond werd door burgemeeter Herman Kaiser de koninginnedag viering officieel geopend. Al met al een zéér geslaagde avond.

MEEZINGAVOND BIJ 'T HART VAN DOETINCHEM. Zaterdag 5 mei hebben we de traditionele meezingavond georganiseerd bij onze thuisbasis het Hart van Doetinchem. Herkenbaar en goed in het gehoor liggend repertoire werd het publiek voorgeschoteld en onze dirigent René met de muzikanten Frans, Nico en Rien wisten er al snel de juiste stemming te creëren. Alle bezoekers ontvingen een zangbundel waaruit uit volle borst werd meegezongen.

JUBILEUMCONCERT. Zondag 3 juni hebben we onze tiende verjaardag gevierd, door middel van een jubileumconcert,  in een uitverkochte Rabobankzaal van schouwburg Amphion. Het is voor onszelf, alsmede voor het toegestroomde publiek, een geweldige happening/show geworden. Als gastvrouw hadden we Marlies Claasen (o.a. bekend van TV-Gelderland,) uitgenodigd. Zij heeft de hele middag op waardige wijze aan elkaar gepraat en zelf ook, door een aantal optredens, laten horen dat ze geweldig kan zingen. Dirigent René had samen met zijn vrouw Ria een prachtig welkomstlied in elkaar gesleuteld. Bijzondere acts tijdens onze optredens waren de nummers: 't was aan de Costa del Sol, waar Piet de Wilde de hoofdrol vertolkte, aangekleed als een dame met een ontzettend wijde, grote rok waaronder een aantal mannen verborgen zaten die een rol speelden tijdens dat lied. Ook het nummer Adieu mein kleiner Garde Offizier werd bijzonder opgevoerd doordat er vier soldaten kwamen opmarcheren. Tijdens het nummer van Oerend Hard (Normaal) kwamen er twee motoren het podium oprijden en tijdens dat nummer werden er ook door een aantal koorleden, als vrouwen verkleed, een aantal lachwekkende acts opgevoerd. We hebben ook een aantal nummers samengezongen met Marlies. Na afloop, hebben een groot aantal dames van de Mooi Koor Mannen, onder leiding van Ria Tomesen, ons met een toepasselijk lied, in de foyer van de schouwburg toegezongen.  Daarvoor willen wij ook de dames hartelijk bedanken. Tevens willen we alle mensen die voor ons, naar het 10 jarig jubileumconcert zijn komen kijken en luisteren héél hartelijk bedankten. Het was voor ons een grote eer dat we voor zo'n volle zaal in het prachtige Amphion hebben mogen optreden. Het 10-jarig bestaansfeestje hadden we ons niet beter kunnen wensen.

KORENFESTIVAL. Wat hebben we het zondag 17 juni geboft met de weersomstandigheden tijdens het door ons georganiseerde 7e korenfestival in de Doetinchemse binnenstad. Al vroeg in de morgen waren een aantal mannen van The Free Riders met een aantal leden van het Mooi Koor Man druk doende met de opbouw van de podia en het aangeven van de routing door middel van het aanbrengen van richtingbordjes. Véél dank zijn wij verschuldigd aan alle koren die hebben deelgenomen, aan al onze sponsoren want zonder hun financiële bijdrage is het voor ons onmogelijk een dergelijk korenfestival in Doetinchem van de grond te tillen. We hadden geen overlast van het carillon in de Catharinakerk want dat was speciaal voor deze gelegenheid stilgezet. Dank dus ook aan de koster, aan Uit in Doetinchem die de koffie/thee voor al onze gasten heeft verzorgd, de Alles Went Band, de mensen van de E.H.B.O. en de gastvrouwen en gastheren die de koren stipt op tijd door de middag hebben geloodsd. Mede door jullie toedoen is alles keurig op schema verlopen. Dank voor de inzet van onze dirigent René, de muzikanten Frans, Nico en Rinus en alle leden van het Mooi Koor Man voor hun aanwezigheid en de inbreng. Als je bedenkt dat de regen vanmorgen -de dag na het korenfestival- met bakken uit de hemel viel, dan mogen we spreken over een zéér geslaagde, zonnige, droge, mooie dag waar we met véél plezier op terug kunnen  kijken. Een korenfestival met een moeizame start. In eerste instantie hadden zich 30 koren opgegeven. Vervolgens hebben zich -om wat voor reden dan ook- acht koren teruggetrokken. Daarna hebben we met moeite nog weer drie koren weten te strikken en ook zondagmiddag, op de dag van het korenfestival, heeft zich nog een koor afgemeld. Zoiets mocht niet mogen en kunnen. Nogmaals dank aan allen en we gaan er van uit dat we ook het komend jaar weer op een groot aantal deelnemers en vrijwilligers mogen rekenen.

PLEINCONCERT. Zondag 29 juli hebben we medewerking verleend aan een pleinconcert in het hartje van de stad. We hebben twee optredens verzorgd te weten van 14.00-15.00 uur alsmede van 16.00-17.00 uur. Het was gezellig in de stad, de winkels waren open en we hadden veel publiek.

OPTREDEN TIJDENS HET STADSFEEST. Het weekend van donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september stond het jaarlijkse stadsfeest in Doetinchem gepland. Wij hebben onder stralende weersomstandigheden zaterdagmiddag 1 september om vier uur een optreden van een uur verzorgd. Er was veel publiek op het Simonsplein en de sfeer was overweldigend. Er werd luidkeels met ons meegezongen en er werd zelf een dansje gemaakt op straat. Al met al voor herhaling vatbaar.

KERSTCONCERT. Vrijdagavond 14 december hebben we, in samenwerking met het dameskoor Wijnbergen een kerstconcert verzorgd met samenzang door het aanwezige publiek in de sfeervol versierde St. Martinuskerk te Wijnbergen. We mogen spreken over een spetterend concert in een nagenoeg uitverkochte kerk. Beide koren hadden een aantal nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd. Na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van een heerlijk glaasje glühwein met een versnapering.

OPTREDEN BIJ WARM WINTER LICHT IN BRAAMT. Vrijdagavond 21 december hebben we een muzikaal optreden verzorgd bij het project Warm Winter licht bij Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 in Braamt. Voor ons optreden hebben we eerst met een aantal koorleden de volledige lichtroute gelopen. Het was een fantastisch project. Je liep langs een sprookje van duizenden lichtjes. Drijvend op het water, hangend in bomen of staand langs de wandelroute. Overal waar je keek was er licht, vuur en avontuur. Je kon genieten van een drankje o.a. glühwein en chocolade-melk en/of een warme snack.
We hebben opgetreden in de theatertent en ons repertoire bestond uit kerstliederen. Aansluitend hebben we nog een aantal nummers van onszelf gezongen. Daarbij was véél publiek. Ook was het er heel gezellig en het publiek hadden we helemaal op onze hand. Een prachtige avond.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank