Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2014
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

JARVERGADERING.  Maandag 20 jauari heeft de jaarvergadering plaatsgevonden bij Grandcafé en Stadsbrouwerij Hendrixen in de Gutstraat. Om acht uur heette voorztter Joop Sars de aanwezige leden welkom op de 12e jaarvergadering binnen ons bestaan en hij wenste alle leden en de familie Hendrixen een succesvol jaar toe. Voorzitter Sars zei verheugd te zijn dat we na de reptitieavonden in de Catharinakerk weer een prachrig onderkomen hebben weten te vinden bij Grandcafé en Stadsbrouwerij Hendrixen in de Grutstraat. Verleden jaar hebben we afscheid genomen van dirigent René Tomesen en ons koorlid Ben Schepers heeft -als ad interim- het dirigentschap gelukkig voor een jaar overgenomen. Ben werd als dank een cadeaubon overhandigd. We hebben inmiddels een nieuwe dirigent weten te vinden in de persoon van dhr. Rob Mullink en mede hierdoor zullen de reptitieavonden in een wat frequentere vorm gaan plaatsvinden. We gaan over van eens per maand  naar een keer in de drie weken en hopen op deze manier het nivea van ons koor in de toekomst wat op te krikken. Joop dankte alle vrijwilligers die op wat voor manier dan ook het Mooi Koor Man steeds weer opnieuw een warm hart toedragen. Mede door het vele vrijwilligerswerk en de vergoeding die daar tegenover staat, kunnen we de conributie zo laag houden. Om 21.00 uur waren ook de partrners voor een nieuwjaarsdrankje uitgenodiogd en de avond werd succesvol en geanimeerd met een drankje en een hapje afgesloten. Er werd zelfs nog en dansje gemaakt.

OPENING KONINGSDAG. Vrijdag 25 april heeft Mooi Koor Man, samen met Harmonie De Vriendschap, medewerking verleend aan de traditionele zang- en muziekavond in de Wegener Mediazaal van schouwburg Amphion. Aan het eind van de avond heeft burgemeester Niels Joosten de eerste Koningsdag officeel geopend (we hebben immers jarenlang Koninginnedag gevierd). De avond werd afgesloten met het Wilhelmus. Het was een gezellige avond, de zaal was redelijk gevuld en het publiek heeft uit volle borst meegezongen.

KLUNDERT GLUNDERT. Zaterdag 24 mei hebben we deelgenomen an het Bourgondich koren- en bierfestival Klundert Glundert in Klundert Noord Brabant. Klundert ligt achter Breda, nagenoeg tegen de provincie Zeeland aan. Samen namen er 10 koren aan het festival deel.  We zijn om tien ur vanaf het Sturko terrein vertrokken. Het was een prachtige dag en om half zeven is de bus weer rictng Doetinchem vertrokken.

KOREFESTIVAL. Zondag 1 juni hebben wij ons negende korenfestival in de binnenstad van Doetinchem georganiseerd. Als we terugkijken dan kunnen we spreken over een zéér geslaagde dag. Onder stralende weersomstandigheden hebben zo'n duizend zangers en zageressen vanaf elf podia hun muzikale kwaliteiten laten zien en horen aan het massaal togestroomde publiek. Waaraan hebben we dit alles te danken? Aan alle koren en groepen die bij ons in Doetinchem hebben opgetreden (een overzicht volgt hieronder), onze sponsoren, de mensen van het geluid, de mensen van de EHBO, de mensen van het drukwerk, alle gastvrouwen en gastheren die een koor hebben begeleid, Auke Boonstra voor het verzorgen van de publiciteit, The Free Riders, onze hoffotograaf Henk den Brok, de familie Hakvoot en uiteraard dirigent en leden van het Mooi Koor Man. Alles verliep exact volgens het geplande scema. Wij gaan er van uit dat ook jij/julli  van het korenfestival hebben genoten en gaan aan de slag voor het tiende korenfestival op zonag 7 juni 2015. Er zijn een groot aantal prachtige foto's met betrekking tot het korenfestival te vinden op www.achterhoekfoto.nl Deelnemers korenfestival: De Hoolter Deerns Holten, Encore Barchem, Eternal Singers 's-Heerenberg, G-Vocaal Gaanderen, Het Westhoeks Mannenkoor Klundert, Jeugdkoor Eigenwijz Beek, Kiekan Heelweg, Kwartet Voices Winterswijk, Landgoedkoor Slangenburg Doetinchem, Liemers Smartlappenkoor Zevenaar, Lochemssmartlappenkoor Lochem, Lolo mi boto Zutphen, Mannenkoor Germania Heeten, Smartlappenkoor Poldertranen Almere, PopkoorA Sign of Friendship Didam, Popkoor Zutfen Zutphen, Priscilla  & The Daltons Den Bosch, Reuvers Mannenkoor Reuver, 't Ploegje Doornenburg, Shantykoor De Oostvaarders Almelo, The Greyhound Barbershop Singers Winterswijk, The New Voices Zevenaar, The Voices Etten, Vison Dinxperlo, Vocal Group Notes Schalkhaar en het Woolds Mansleukoor Winterswijk.

KORENMIDDAG IN TOLKAMER. Zondag 24 augustus hebben we twee optredens van twintig minuten verzorgd op een korenmiddag in Tolkamer. We zijn op eigen gelegenheid per auto naar Tolkamer gereden en de optredens vonden plaats in een salontent aan de Europakade. Naast Mooi Koor Man waren er nog vijf andere koren uitgenodigd te weten: Smartlappenkoor De Liemers Zevenaar, Gospelkoor Desiree Arnhem, Het Ritmisch Koor Babberich, De Waredo's Dodewaard en Popkoor A Sign of Friendship uit Didam. De middag werd tegen kwart voor zes door alle deelnemende koren gezamenlijk afgesloten met het nummer You'll Never Walk Alone. Het was een pracht middag.

AFSCHEID KOORLID ED NAHON. Zondag 26 oktober is ons koorlid Ed Nahon overleden. Ed was al geruime tijd ziek en zijn gezondheid liet hem jammergenoeg steeds verder in de steek. Ed Nahon was sinds januari 2004 lid van het Mooi Koor Man en de laatste repetitieavond  die hij bezocht heeft was op 7 oktober 2013. We hebben vrijdag 31 oktober tijdens de uitvaartdienst met ons koor twee nummers gezongen te weten Droomland en Va, pensiero in de OLV-tenhemelopningkerk te Doetinchem.Aansluitend hebben we Ed in kleine kring begeleid naar het crematorium in de Slangenburg. Wij wensen zijn vrouw Lexi, zoon Ferry en dochter Lobke met hun partners en de kleinkinderen de komende tijd veel sterkte toe.

OPTREDEN VOOR MOEDER TERESA STICHTING. Van vrijdag 28 november tot dinsdag 2 december stond het Simonsplein in Doetinchem in hedt teken van het traditioneel bekende keetje van waaruit verschillende acties werden verzorgd door de Moeder Teresa stichting uit Ulft. Vijf dagen werd er geld ingezameld voor de allerarmsten in Oost Europa. Mooi Koor Man heeft zondag 30 november belangeloos opgetreden maar het zat ons deze dag niet mee. Een straffe koude wind zorgde er mede voor dat er weinig publiek naar ons optreden kwam kijken. Toch van het aanwezige publiek dat er was kregen we positieve reacties voor ons mooie repertoire.

KERSTCONCERT IN HET BREWINC. Zondag 21 december hebben we ons laatste optreden voor 2014 verzorgd in de senioren ontmoetingsruimte van Het Brewinc aan de IJsselkade in Doetinchem. De middag startte om 14.00 uur en voor de pauze hebben we eigen repertoire gezongen en na de pauze kerstliederen. De zaal was tot in de nok uitverkocht. Het was een gezellige en sfeervolle middag en deze werd voor ons allen met een drankje en een hapje afgesloten.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank