Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2015
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

KONINGSDAG 2015.

Zondag 26 april hadden we voor dit jaar ons debuutoptreden in Schouwburg Amphion. Op uitnodiging van de Stichting Doetinchem en Oranje had Mooi Koor Man de eer, om samen met Harmonie De Vriendschap, zangeres Jolike van Osch en Dansschool Bertha Huls een muzikale avond ter ere van Koningsdag te verzorgen. Samen hebben we het publiek een gevarieerd programma voorgeschoteld waarin een groot aantal meezingers waren opgenomen. De rode draad van deze avond liet de geschiedenis van Nederland en zijn vorstenhuis door de eeuwen heen zien en deze werd door middel van een diapresentatie en een ladyspeaker ondersteund. Aan het eind van deze avond heeft burgemeester Niels Joosten koningsdag 2015 officieel geopend waarbij Het Wilhelmus uiteraard niet mocht ontbreken. Het was een sfeervolle avond en we mochten ons presenteren voor een tot in de nok gevulde Gelderlander zaal (300 personen).

LIEDERENFESTIJN IN GENDT.

Zondag 3 mei was het weer eens tijd voor een reisje. We waren door Smartlappenkoor De Notenkrakers uitgenodigd voor een liederenfestijn in Gendt (Betuwe). Met een ingehuurde dubbeldekker-bus zijn we rond half twaalf vertrokken vanaf het Sturko terrein en zo'n drie kwartier later arriveerden we bij zaal De Klok in Gendt. Het was een soort mini korenfestival en naast Mooi Koor Man waren er nog 4 koren voor deze middag in Gendt uitgenodigd. Het evenement vond plaats vanuit een tent op het buitenterrein bij zaal De Klok. We hebben twee optredens verzorgd en ondanks dat er in de loop van de middag zo nu en dan een licht regenbuitje over het festival neerdwarrelde, was de sfeer om door een ringetje te halen. Weliswaar zonder eremetaal maar met een mooie 2e plaats zijn we teruggekeerd naar Doetinchem. Publiek en ook wijzelf hebben van een prachtige middag genoten en tegen kwart over zes arriveerde de Mooi Koor Man bus weer in Doetinchem.

BEVRIJDINGSDAG.

Dinsdag 5 mei stond het centrum van Doetinchem in het teken van 70-jaar bevrijding. Ook Mooi Koor Man was deze middag uitgenodigd om een muzikale bijdrage te leveren aan de activiteiten De weerberichten hadden voor deze middag niet veel goeds voorspeld. Onstabiele en vochtige lucht met zware buien en kans op onweer en zware windstoten. Om kwart voor drie stond ons eerste optreden gepland. Het was lekker druk op het Simonsplein maar gedurende ons optreden werd het weer steeds slechter. Regen en inderdaad de hard voorspelde windstoten. Daardoor stonden we in de loop van ons optreden nagenoeg voor een leeg plein te zingen. Ons tweede optreden was om vijf uur. De weersomstandigheden waren toen veel gunstiger. Het zonnetje scheen zelfs weer -zo nu en dan- en het plein was gelukkig weer behoorlijk gevuld met publiek. Met het nummer "niet kniezen niet zeuren" hebben we ons tweede optreden afgesloten.

KORENFESTIVAL 7 juni 2015.

Zondag 7 juni j.l. hebben wij ons 10e korenfestival in de binnenstad van Doetinchem georganiseerd. Als we terugkijken kunnen we spreken over een zéér geslaagd festival. Onder stralende weersomstandigheden hebben ruim duizend zangers en zangeressen vanaf elf podia hun muzikale kwaliteiten laten zien en horen aan het massaal toegestroomde publiek.
Waaraan hebben we dit alles te danken?
Aan alle koren en groepen die bij ons in Doetinchem hebben opgetreden. Onze sponsoren, de mensen van het geluid, de mensen van de EHBO, de mensen van het drukwerk, alle gastvrouwen en gastheren die een koor hebben begeleid, Auke Boonstra voor het verzorgen van de publiciteit, The Free Riders, onze hoffotograaf Henk den Brok, de familie Hakvoort en uiteraard dirigent en  leden van het Mooi Koor Man.  
Alles verliep exact volgens het geplande schema.
Wij gaan er van uit dat ook jij/jullie van het korenfestival hebben genoten en gaan aan de slag voor het 11e korenfestival op zondag 5 juni 2016.

STADSMUSEUM 26 juni 2015.

Vanaf eind juni is in het Stadsmuseum Doetinchem een tentoonstelling te zien over belangrijke Doetinchemse vrouwen. De opening werd verricht door de wethouder Loes van der Meijs. Mooi Koor Man heeft bij de opening een optreden verzorgd. De liedjes gingen natuurlijk over vrouwen. Het was een succesvol en gezellig optreden.

 CITY SWIMM in Doetinchem afgelast 6 september 2015

Zondag 6 september had Mooi Koor Man toegezegd belangeloos op te treden tijdens de City Swimm in de Oude IJssel voor kanker bestrijding Kika en Kanjers voor Kanjers. Door de extreem slechte weersomstandigheden is dit zwem evenement letterlijk in het water gevallen en konden we niet optreden.

AFSCHEID  Nico Hoogland oktober 2015

Het Mooi Koor Man is zijn virtuoze accordeonist kwijt. Door een onoplosbaar conflict tussen de twee overige muzikanten en Nico, heeft hij besloten zich terug te trekken. Het bestuur heeft zich ingespannen Nico voor het koor te behouden. Dit is helaas niet gelukt. Nico is vanaf het begin bij ons koor geweest en heeft ontzettend veel voor ons betekend. Niet alleen zijn begeleiding maar ook de arrangementen die hij voor ons koor schreef, de vele uren repetitie die hij erin gestoken heeft met of zonder koor, hij deed het vanuit zijn passie voor muziek. Het Korenfestival was vanaf het begin zijn ding. Hij zorgde dat de koren als gasten naar Doetinchem kwamen en als zodanig ook ontvangen werden. Hij was ook de spil namens ons koor op de traditionele zangavond voor Koningsdag in Amphion en stak veel tijd in het programma. Door zijn grote teleurstelling over het ontstane conflict heeft Nico besloten af te zien van een officieel afscheid. Daarom willen wij opnieuw naar hem toe onze waardering uitspreken voor 14 jaar Mooi Koor Man.  Nico bedankt.

 

NIEUWE ACCORDEONIST december 2015

Maandag 7 december is Peter Smeitink, de nieuwe accordeonist voorgesteld aan ons koor tijdens de reguliere repetitie. Peter speelt accordeon en piano en geeft les hierin. Wij vertrouwen erop dat hij zich snel thuis zal voelen binnen ons koor.


« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank