Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2007
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

Zaterdagavond 28 april waren we als gastkoor uitgenodigd door de Christelijke Gemengde Zangvereniging Hosanna uit IJzevoorde. De weersomstandigheden waren uniek te noemen voor de tijd van het jaar. Daarom zijn een groot aantal leden op de fiets vanaf de Walmolen naar de Pokkershutte in IJzevoorde vertrokken. Het contrast tussen het repertoire van Hosanna en het Mooi Koor Man  was groots maar dat maakte de avond juist héél bijzonder. Wij hebben zowel voor- als na de pauze opgetreden voor een nagenoeg uitverkochte zaal. We kijken op een zéér geslaagde avond terug.

Zaterdagavond 19 mei hebben we een optreden verzorgd tijdens een benefietconcert in de Houtkamphal. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan de levenskwaliteit van kankerpatiëntjes. Mede door een geweldige geluidsinstallatie was de kwaliteit van ons optreden optimaal. Helaas hebben te weinig toeschouwers van deze avond genoten zodat we niet over een succesvolle avond mogen spreken. Voor ons als koor was het in ieder geval een goede repetitie voor het geplande jubileumconcert op zondag 3 juni in schouwburg Amphion.

Zondag 3 juni hebben we door middel van een jubileumconcert in Schouwburg Amphion ons eerste lustrum gevierd. Naast wijzelf waren als gasten uitgenodigd: Barbershop en Closeharmonykoor Njoy, Erik Plageman en de Brassy Sound Band uit Ulft. Grote verrassing was dat de partners van de koorleden ook een geweldig zangoptreden hebben verzorgd. Al met al hebben we een onvergetelijke dag mogen beleven in een volledig uitverkochte schouwburg. Het was 'buitengewoon' om dit te mogen doen.

Dinsdag 12 juni is ons koorlid Theo Bockting overleden. Het was voor ons allen nauwelijks te begrijpen. Binnen het Mooi Koor Man  heeft Theo een grote leegte achter gelaten. Hij was een warm, hartelijk en sociaal bewogen man. Een groot zangersvriend is véél te vroeg van ons heengegaan. Theo is slechts 62 jaar geworden. Tijdens de uitvaartplechtigheid op maandag 18 juni hebben we in de parochiekerk O.L.V. Tenhemelopneming, op verzoek van de familie, het lied 'droomland' gezongen.

Zondag 24 juni hebben we deelgenomen aan een smartlappenfestival in Hoorn. Het festival was opgezet i.v.m. 650 jaar stadsrechten Hoorn. Er namen maar liefst 22 koren deel en op Poldertranen na uit Almere en Mooi Koor Man uit Doetinchem, kwamen alle koren uit de provincie Noord Holland. Om 09.00 uur zijn we met een extra bus vanuit Doetinchem vertrokken en tegen 11.30 uur arriveerden wij bij de grote circustent waar alle koren zich moesten verzamelen Wij hebben deze middag een drietal optredens verzorgd te weten op De Rode Steen, De Korenmarkt en op de Vismarkt. De weersomstandigheden zaten ons deze dag niet mee en daarom heeft ons laatste optreden plaatsgevonden in een museum aan de Vismarkt. Er hing een geweldige sfeer in de stad. Om 17.30 uur vond de finale plaats en daar werd door alle koren en bezoekers gezamenlijk onder een groot aantal papaplu's  het lied '650 jaar stadsrechten vieren' gezongen nabij het podium op de Rode Steen. Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats en we mochten ons gelukkig prijzen met een 2e prijs. Met een heus gewonnen 'bekertje' konden we weer richting Doetinchem vertrekken. Ondanks het slechte weer met véél regen kijken we terug op een zéér geslaagde dag.

Zondag 15 juli hebben we een Frühshop concert verzorgd op het Simonsplein in Doetinchem. Dit concert vond plaats op uitnodiging van de gezamenlijke horecazaken op- en rond het Simonsplein. De weersomstandigheden waren overweldigend. Het was rond de dertig graden maar wel wat drukkend en benauwd. Voor het eerst mochten wij gebruik maken van een zojuist aangeschaft podium doch de vloer hiervan kon het gewicht van onze mannen jammer genoeg niet aan en daarom hebben we vóór het podium opgetreden. Er was véél publiek. De terrassen waren allemaal volledig bezet en onder de schaduw van een bomenrij langs het plein stond een grote mensenmassa met ons mee te deinen en te zingen.

Zaterdag 18 augustus hebben we tijdens een receptie bij Hotel Restaurant 't Heuveltje te Beek, muzikaal medewerking verleend aan de 65e verjaardag van ons koorlid Gerard Bruggeman. Het bijzondere van dit optreden was, dat door vakantie van onze dirigent, Joop Sars voor 't eerst als dirigent voor ons koor heeft gestaan. Henk Tebes wist op zijn gebruikelijke succesvolle manier de nummers aan elkaar te praten. De jubilaris kreeg als primeur de eerste DVD aangeboden die was gemaakt naar aanleiding van ons jubuileumconcert in Schouwburg Amphion. Naast het Mooi Koor Man heeft ook het Gaanderens Mannenkoor, waarvan Gerard eveneens lid is, een muzikale aubade gebracht.

Zondag 2 september hebben we tijdens het stadsfeest een geweldig optreden mogen verzorgen. Het was in één woord fantastisch om in Doetinchem zo'n grote mensenmassa te zien die voor ons optreden naar het hart van de stad waren gekomen. Hoewel ons optreden drie kwartier naar voren was geschoven, was dat voor het publiek kennelijk geen belemmering. Zover je kon kijken stond het Simonsplein tjokvol. In dagblad De Gelderlander stond een grote foto van Guus Meeuwis afgedrukt met als onderschrift: ook zondagmiddag was het hartstikke druk, met véél gezelligheid, mede door een optreden van het Mooi Koor Man.

In verband met de opening van 'Hotel Vila Ruimzicht' aan de Ds. van Dijkweg waren wij gevraagd zaterdag 29 september een lied mee te zingen met een Amsterdamse zangeres. Haar naam was niet Maria Callas maar vereenvoudigd in het Nederlands te weten 'Marijke". Een kleine 30 zangers hebben hiervoor een aantal avonden extra gerepeteerd om het lied 'Spente le Stelle' van Emma Shaplin onder de knie te krijgen en dat is hen gelukt. Met véél flair werd dit lied ten gehore gebracht. Marijke, die achteraf Susanne bleek te heten was erg onder de indruk door de inzet van de mannen van het Mooi Koor Man. Al met al hebben we  een leuke middag mogen beleven in deze unieke, nieuwe horecalokatie in Doetinchem.

Op uitnodiging van de Stedelijke Muziekvereniging Doetinchem hebben we zaterdag 17 november meegewerkt aan een concert die werd gehouden in de kleine zaal van Amphion. Vóór de pauze heeft de SMD een pracht stukje muziek ten gehore gebracht en na de pauze hebben wij acte de precense gegeven. Aan het eind van de avond, die redelijk goed met publiek gevuld was, hebben wij nog een drietal meezingnummers gezamenlijk met de SMD ten gehore gebracht te weten: De Wandelclub, Oh Waterlooplein en een muzikale feestpotpourrie. Het ging er gezellig aan toe in de kleine zaal van Schouwburg Amphion.

Vrijdagavond 14 december hebbben we een tweetal optredens verzorgd in de Catharinakerk. Door de Lions Club en de Stichting Fatima werd in de kerk een grote Christmas Fair georganiseerd. Er waren van allerhande prachtige artikelen te koop en een groot gedeelte daarvan  was vervaardigd door de bewoners van Fatima. Ook de opbrengst van de kerstmarkt kwam uiteraard ten goede aan Fatima. Onder het genot van een drankje en een hapje  was het goed vertoeven  in de kerk en de kerstsfeer was overweldigend.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank