Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Optredens

Jaaroverzicht 2008
Datum:
Tijd: 00:00:00

Omschrijving

Op uitnodiging van dameskoor 'Kunstgenot' uit Zelhem hebben we woensdag 23 april medewerking verleend aan een korenavond die werd gehouden in Cultureel Centrum 'De Brink' te Zelhem. Naast het Mooi Koor Man waren als gastkoren uitgenodigd: gemengde zangvereniging 'De Vriendenkring' uit Sinderen, het Hummelo's Gemengd Koor en uiteraard heeft het dameskoor 'Kunstgenot', die deze avond organiseerde, zelf ook medewerking aan het avondvullend programma verleend. Het was een succesvolle avond.

Zaterdag 26 april werd door de 'Vrienden van het Mooi Koor Man' een meezingavond georganiseerd in de zaal van Restaurant 't Onland aan de Rekhemseweg te Doetinchem. De koorleden Ed Nahon en Nico Hoogland waren de initiatiefnemers in deze. Het was voor de eerste keer dat er door het Mooi Koor Man op deze wijze een avondvullend programma werd geboden en we kunnen van een overweldigend succes spreken. Op deze meezingavond werden een groot aantal bekend liedjes ten gehore gebracht en de tekst van de liedjes was voor alle aanwezigen in afzonderlijke bundels afgedrukt. Voor een entreekaart werd € 5,00 gerekend en bij dit bedrag was een kop koffie of thee inbegrepen. Het Mooi Koor Man heeft een 4-tal optredens verzorgd en daarnaast waren als gasten uitgenodigd 'De Olde Iessel Zangers' met een 2-tal optredens (goed in het gehoor liggend Nederlands repertoire) en ons koorlid Ben Schepers heeft een solo-optreden verzorgd met Nederlands en Italiaans gezang. Ook heeft accordeonist Nico Hoogland het bekende nummer 'Adios Nonino' ten gehore gebracht waarmee Carel Kraayenhof tijdens de huwelijksvoltrekking  van Prins Willem Alexander en Maxima Zorregueta vele mensen tot tranen  wist te roeren en onder dat nummer werd door middel van een beamer een gedeelte van de huwelijksvoltrekking afgedraaid. We mochten optreden voor een uitverkochte zaal bij 't Onland. Er was een geweldige sfeer in de zaal en deze avond was zeker voor herhaling vatbaar. Om 23.30 uur werd door voorzitter Jules Moormann onze 1e fantastisch geslaagde meezingavond afgesloten.

Zaterdag 7 juni hebben we muzikaal medewerking verleend aan de jaarlijkse sportdag die werd georganiseerd voor het personeel van het Slingelandziekenhuis, om- en nabij de visvijver van Outdoorcentrum Markant aan de Gildeweg in Braamt. Wij hebben een 2-tal optredens mogen verzorgen en het was voor ons een mooie generale repetitie i.v.m. het door ons te organiseren korenfestival op zondag 8 juni.

Zondag 8 juni hebben we voor de 3e keer een korenfestival georganiseerd in de Doetinchemse binnenstad en we kunnen spreken van een gróót succes. 's-Morgens was het al een drukte van belang in de stad i.v.m. opbouw en aankleding van de zeven podia, het plaatsen van hekken, opbouw geluidsinstallaties, bewegwijzering richting de podia etc. Levensliederen, popmuziek, gospel, jazz, geestelijk, shanty, barbershop, smartlappen, afrikaans en van licht populair tot licht klassiek waren deze middag te horen in de stad. 20 Zangkoren hebben deze zondagmiddag bezit genomen van het Doetinchemse stadscentrum. Behalve een groot podium op het Simonsplein waren er twee middelgrote podia verrezen in de Heezenstraat (op het pleinte voor de voormalige ABN-Amrobank) en in de Nieuwstad (bij de achteringang van V & D.)Verder waren er een 3-tal podia opgebouwd in de Grutstraat (aan de achterkant van de Catharinakerk), op de splitsing Adelaarstraat/Boliestraat, in de Waterstraat (voor Bloemenboektiek 't Bungeltje) en in de Hamburgerstraat mochten wij gebruik maken van het dakterras van Banketbakkerij Vinkenborg. Medewerking aan deze fantastische middag hebben verleend: De Aladna's Aalten, DoetinPop Doetinchem, Forever Silvolde, G-Vocaal Gaanderen, Liberate Silvolde, Shantykoor Marinekameradschaft Bocholt, Miracle Sound Doetinchem, Mooi Koor Man Doetinchem, Njoy Westendorp, No Limit Beek, Poldertranen Almere, Reborn Wichmond, Rhythm of Life Doetinchem, Some (th) Sing More Doetinchem, Spontaan Angerlo, Vision Dinxperlo, Vocaal Ensemble Keijenborg, Voix La Laag Keppel, Wave Doetinchem en het Wehls Gemengd Koor. Ieder koor verzorgde meerdere optredens van 20 minuten waarbij gerouleerd werd van podium. Als uitsmijter verzamelden alle koren zich om vijf uur  op het Simonsplein om het korenfestival door middel van een gemnakkelijk goed in het gehoor liggend nummer 'Sierra Madre' spetterend af te sluiten. Op dat moment werd er zelfs een polonaise ingezet. Vele handen gingen de lucht in en de sfeer was overweldigend.

Zaterdag 1 november waren we als gastkoor uitgenodiogd door Muziekvereniging Te Riele uit Braamt om muzikaal mee te werken aan een concert. Het thema van het concert was 'Typisch Hollands' en het e.e.a. speelde zich af in dorpshuis De Braemt. Vóór de pauze heeft Muziekverenigig Te Riele een 3-tal nummers ten gehore gebracht, aansluitend hebben wij ons 1e optreden verzorgd en daarna heeft Muziekvereniging Te Riele het programma voor de pauze, afgesloten. In de pauze werd er een verloting gehouden en na de pauze hebben wij en vervolgens te Riele het concert afgesloten. De zaal in het dorpshuis was prachtig met oud-hollandse artikelen gedecoreerd en er heerste een gezellige sfeer in een nagenoeg gevulde zaal. Het was voor ons prettig om aan deze avond een steentje te mogen bijdragen.

Evenals in 2007 hebben we vrijdag 12 december een 2-tal optredens verzorgd tijdens de X-mas fair in de Catharinakerk te Doetinchem. De organisatie was in handen van de Stichting Fatima en de Lions Club. Tijdens de fair werden prachtige kerstkado's en sfeervolle accessoires voor in huis te koop aangeboden waarvan een groot gedeelte was vervaardigd door bewoners van Fatima. Na de modeshow hebben wij twee keer opgetreden te weten één blok met normaal repertoire alsmede één blok met kerstrepertoire. De opbrengst van deze fair kwam volledig ten goede aan het toekomstige dagbestedings centrum 'De Annahoeve' te Doetinchem.

Zaterdagmiddag 20 december hebben we om de binnenstad wat op te fleuren, op eigen initiatief, een aantal kerstliederen ten gehore gebracht. We hebben optredens verzorgd  bij de ijsbaan op het Simonsplein, in de Heezenstraat, bij winkelcentrum De Veentjes, in de Boliestraat alsmede in de Hamburgerstraat. De optredens vielen in goede aarde want er was redelijk wat publiek op straat en sommigen zongen uit volle borst mee. Een goed initiatief dat er mede toe heeft bijgedragen dat het op zulke momenten gezellig vertoeven is in de binnenstad van Doetinchem.

« terug

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank