Volg Mooi Koor Man op Twitter Volg Mooi Koor Man op Facebook title=

Public relations

Kleding Mooi Koor Man
Afbeelding: Toon Hendriks Fotografie

Het ruim 60 leden tellend mannenkoor 'Mooi Koor Man' uit Doetinchem is opgericht in januari 2002 en inmiddels uitgegroeid tot een graag gezien en gevraagd koor. De oprichting was een initiatief van Theo Hakvoort en de eerste ledenwerving vond plaats binnen de Herensociëteit Deutekom. De oprichtingsavond, georganiseerd bij café De Bank, was gelijk een succes. Er meldden zich maar liefst 25 koorleden aan. Met véél liefde en onder de bezielende leiding van dirigent Rob Mullink worden tijdens de repetities en bij de optredens van het Mooi Koor Man een groot aantal meezing- en luisternummers van toen en nu ten gehore gebracht, zowel in het Nederlands-, Duits- als Engelstalig.
Uitbundig meezingen is één van de ingrediënten tijdens de optredens van het Mooi Koor Man. Mooi Koor Man is voor diverse activiteiten te boeken en heeft muzikaal reeds medewerking verleend aan een groot aantal evenementen in zowel binnen- als buitenland.
Thuisbasis en repetitielokaal is Grandcafé en Stadsbrouwerij Hendrixen in de Grutstraat.

De lustrum/jubileumconcerten (2007 en 2012) vierde Mooi Koor Man doorgaans in een uitverkochte zaal van schouwburg Amphion te Doetinchem.

 

Leden van Mooi Koor Man
afbeelding: www.achterhoekfoto.nl (Henk den Brok)

Mooi Koor Man organiseert jaarlijks, de eerste zondagmiddag in juni, een korenfestival in de binnenstad van Doetinchem. Daarnaast werken een groot aantal koorleden als vrijwilliger mee aan de muntverkoop zowel tijdens het carnaval als bij het stadsfeest en heeft Mooi Koor Man in december de verantwoordelijkheid over beheer en toezicht tijdens de openstelling van de (kunst)ijsbaan op het Simonsplein Dit alles heeft er toe bijgedragen dat Mooi Koor Man eind 2009 de eerste centrum promotieprijs (een prachtige bokaal) in ontvangst mochten nemen. Doel van deze prijs is het onder de aandacht brengen van één of meerdere personen die zich als vrijwilliger hebben ingezet voor de binnenstad van Doetinchem.
Mooi koor Man heeft een eigen website en deze site heeft het koor mede te danken aan HPU Internet Services, gevestigd aan de Expeditieweg 13 te Doetinchem.
U kunt de pagina raadplegen op www.mooikoorman.nl
Ook voor informatie en boekingen kunt u terecht op onze site.

Login voor leden

Uw gebruikersnaam:

Onthouden:

HPU Internet Services Rabobank