Sluiten

Korenfestival 2020 naar een andere datum

Korenfestival 2020 in het kader van het thema "75 jaar leven in vrijheid"

Korenfestival 2020

Dit is het eerste nieuws dat we kwijt kunnen op onze vernieuwde Website.

Ons Korenfestival in 2020 noemen we in dat jaar het Vrijheid Koren Festival.

Niet op de 1e zondag van juni maar in het kader van het thema:  “75 jaar leven in vrijheid” organiseren en vieren we dat op zaterdagavond 23 mei en zondag 24 mei 2020.
De muziek/dansavond op het Simonsplein en het Vrijheid korenfestival in het centrum van Doetinchem zijn gratis te bezoeken.

Zaterdag staat in het teken van een dansavond op het Simonsplein, waarschijnlijk  met o.a. een Bigband uit Emmerich die samengesteld is uit Duits/Nederlandse muzikanten en andere artiesten. Natuurlijk zal één en ander zeer sfeervol uitgelicht en neergezet worden.

Zondag komen de Koren weer de Stad in om het vrijheidsgevoel muzikaal over te brengen. We doen dat op 4 aangeklede podia verdeeld over de Stad. 

Wij gaan er voor zorgen dat dit festival een Euregionaal karakter krijgt, en dus zijn er koren te verwachten uit onze grensregio. Van beide zijden van de grens zullen de koren zich laten horen om  het vrijheidsgevoel  extra glans te geven. 

We kunnen nog geen namen noemen omdat wij de deelnemende koren zelf gaan aanschrijven. Wij zoeken  koren met een zeer divers repertoire.
In grote lijnen denken we hierbij aan gemengde, dames, heren en jeugd / kinderkoren.

Wij willen graag de jaren 50, de sixties en seventies , Nederlandstalig en Schlagermuziek uit de jaren 80/90 laten horen.
Ook denken we aan internationale klassiekers, evergreens en het moderne repertoire van heden.

Heb, of ken je een koor dat binnen deze repertoirekeuze valt, schroom dan niet om ons dat te laten weten.
Misschien zijn er wel bestaande koren die van een bepaald thema, dit jaar een project willen maken en hiervoor zo’n 6 nummers in willen studeren.
We werken nog aan een passende afsluiting voor alle koren samen, als afsluiting van het festival "75 jaar leven in vrijheid"

Via ons secretariaat kunt u zich aanmelden, waarna onze festivalcommissie contact zal opnemen om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Info: secretaris@mooikoorman.nl
Doetinchem

                                                                               Er zal nog heel wat gepuzzeld moeten worden voordat alles in elkaar past!