Sluiten

"75 jaar leven in vrijheid in Doetinchem"

Mooi Koor Man nodigt jong en oud uit voor het gratis te bezoeken Vrijheidsfeest op 23 en 24 mei in de binnenstad.

Zaterdagavond 23 mei start het ambitieuze Mooi Koor Man met een muziek/dansavond op het Simonsplein.

Na afloop van de Wandel4daagse neemt MKM het plein over om er een prachtig theater met dansgedeelte van te maken.
Op het grote vrijheidspodium kan men vanaf 20.00 uur genieten van:

Mooi Koor Man, soliste zangeres Sabine Elfers ,Dokter Jazz & Co, De And’re Zusjes ( coverband van The Andrews Sisters ) en de grote Euroregio Big Band BaJAZZo .

 

Zondagmorgen 24 mei is er om 10.00 uur een Vrijheidsdienst.


Deze dienst is in de Catharinakerk met muzikale medewerking van het Gaanderens Mannenkoor o.l.v. Ben Simmes. Uiteraard staat er net als altijd na afloop een kopje koffie voor u klaar.

 

Zondagmiddag komen vanaf 13.00 uur ,18 koren uit de euroregio de binnenstad muzikaal verrassen vanaf 6 podia, waaronder ’t Brewinc voor de 50 plussers.

De koren brengen hits uit de jaren 50, de sixties en seventies, de jaren 80/90, internationale klassiekers, evergreens en het moderne repertoire. Op alle podia zal een presentator de speciale naamgeving van de podia toelichten en de koren en 9 (jonge) sprekers aan u voorstellen.

 

MKM geeft invulling aan het grensoverschrijdende regiothema.

Dit doen we door een viertal koren uit deelnemende Duitse plaatsen op te laten treden, evenals de Duits / Nederlandse Big Band BaJAZZo .
Ook scholieren uit Doetinchem en een aantal Duitse scholen met het vak Nederlands zullen hun gedachten over vrijheid op papier zetten in de vorm van gedichten en/of op kunstzinnige wijze vormgeven. De gedichten en kunstwerken zullen in de binnenstad tentoongesteld worden, terwijl een aantal te selecteren gedichten zullen worden voorgedragen door de jonge mensen .
Mooi Koor Man weet zich gesteund door het Centrummanagement, plaatselijke horeca en de binnenstadwinkeliers die hun winkels in de feestelijk versierde binnenstad zondag 24 mei zullen openen.

MKM wil met respect naar slachtoffers, verzet en bevrijders , “75 jaar leven in vrijheid “ met de gehele bevolking vieren.