Sluiten

Nieuws

Gastenboek op deze website

Aanpassing in gebruik gastenboek

We hebben een update gekregen in het gastenboek op onze website. Er is een nieuwe, slimmer veld toegevoegd waardoor het plaatsen van enters nu wel mogelijk is in het gastenboek bericht.

Tevens is het nu ook mogelijk om de tekst schuingedrukt en/of dik gedrukt te maken.

Maak er eens gebruik van en laat eens een bericht achter!

Nieuwe datum Vrijheids-Festival 2021

29 en 30 mei 2012 Binnenstad Doetinchem

Onder voorbehoud, kunnen wij melden dat we de datum van ons Vrijheids-Festival hebben kunnen verplaatsen naar 29 en 30 mei 2021.
Het voorbehoud komt, doordat de evenementen kalender van de Gemeente Doetinchem voor 2021 nog niet definitief is vastgesteld.

Lees meer...

Adieu Hendrixen

Na 8 jaar niet meer bij Walter repeteren!

2 Maart j.l. hebben we de laatste repetitieavond gehad in onze oefenlokatie, Grand Café Hendrixen. Toen wisten we niet, dat het de laatste was maar vanwege de Corona crisis, moesten we de nog resterende 2 bijeenkomsten in maart schrappen. Daarom hebben we, helaas met z'n allen geen afscheid kunnen nemen van deze lokatie waar we ruim 8 jaar met veel plezier te gast zijn geweest. Prachtige jaren waarbij de goede verzorging van het Hendrixen team een belangrijk onderdeel was.


We willen Walter dan ook, als af en toe meezingende kastelein, bedanken voor deze mooie periode die we met elkaar gehad hebben. Wat ons betreft heeft hij een "standbeeld" verdiend. Als vriend van het Koor bedacht hij ook oplossingen voor ons, zoals opslag van materiaal of ruimtes waar we onze muzikale plannen vorm konden geven. Hoeveel koppen koffie hebben we in al die jaren niet gehad ? Al met al een geweldige service hebben gehad waar we helaas afscheid van hebben moeten nemen, omdat Grand Café Hendrixen vanaf 1 april ook op maandag geopend zal zijn. Dat is nu natuurlijk nog even tot nader order uitgesteld. Bedankt voor alles!

Lees meer...

Vrijheids-Koren Festival Voorlopig uitgesteld!

Festival van MKM op 23 en 24 mei 2020 uitgesteld tot nader datum.


Een bittere pil voor de commissie, die er zoveel  energie in heeft ingestoken, maar hun besluit is om het VRIJHEIDSFESTIVAL  van Mooi Koor Man op 23 en 24 mei 2020 
i.v.m. het corona virus uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Wij wachten op de centrale regie in de regio welke data wij op langere termijn kunnen plannen. Een en ander is ook afhankelijk van het aanvragen van een nieuwe vergunning in de drukke evenementenagenda van Doetinchem. 

De gezondheid van alle medewerkers, muziekgezelschappen, sprekers, scholieren en koren is leidend geweest om alle voorbereidingen stop te zetten. 
Meer dan een jaar voorbereiding met geweldige contacten gaan echter niet verloren aangezien de MKM commissie '75 Jaar Leven In Vrijheid Doetinchem' 
heeft besloten de activiteiten niet af te blazen maar te verplaatsen. Wellicht zal het programma dan aangepast moeten worden door de omstandigheden.

Beste mensen, helaas geen leuke boodschap.
Pas goed op je zelf en je naasten de komende zware maanden! Het bestuur wenst eenieder een goede gezondheid, en wij hopen je in betere tijden weer te mogen ontmoeten.
Namens het bestuur, met vriendelijke groeten,

Lees meer...

Mooi Koor Man 15 jaar Wereldtournee

Film Amphion 19 november 2017

Dit is een compilatiefilm van ons 15 jarig jubileumconcert. Samengesteld door Wim Maatman. Onze wereldreis dus, waar we zo lekker mee bezig zijn geweest. Leuk om terug te zien. Geniet er nog maar eens van.

Vrijheid Rap van Dytz ft. Mitch - Vrijheid

m.m.v. het Mooi Koor Man Eight Team als achtergrond koor.

In het pand van WerkRaat en Get A Grip, aan de Melkweg, in Doetinchem is vrijdag de eerste single en videoclip van rappers Jarino Dietz (Dytz) en Mitchel Ankersmit (Mitch) gepresenteerd. Het nummer 'Vrijheid', waaraan ook muziekproducent Dick Kemper en Mooi Koor Man meewerkten, is geïnspireerd op de musical 'Freyheyt' en staat in het teken van 75 jaar vrijheid waar het Mooi Koor Man ook organisatorisch me bezig is.

Voor dit duo zal zeker plaats worden ingeruimd tijdens de muziekavond op het Simonsplein op zaterdag 23 mei a.s.

En deze leuke jongens zijn te zien op:  https://www.youtube.com/watch?v=oggui78c6Kg

 

Lees meer...

Steun van de Rabo Bank

€ 1500,00 voor het Mooi Koor Man van het Rabobank Coöperatiefonds

Diverse verenigingen, waaronder ons Mooi Koor Man, mochten een bijdrage van Rabobank Coöperatiefonds in ontvangst nemen.
Dinsdagmiddag 14 januari werden de cheques van het Rabobank Coöperatiefonds uitgereikt. Maar liefst 17 lokale verenigingen namen een financiële bijdrage in ontvangst van Steven Enneman, directievoorzitter van Rabobank Graafschap.

Over het Coöperatiefonds
Enneman licht toe: “Met het Coöperatiefonds steunt Rabobank Graafschap activiteiten en projecten die het welzijn van de regio versterken. Dat doen wij door activiteiten op algemeen maatschappelijk terrein, sociaal, economisch of cultureel gebied te steunen.”

Het ontvangen bedrag zal t.g.v. Het Vrijheidskorenfestival gebruikt worden.

Hartelijk dank namens ons Koor!

”Bijschrift bij foto: Blij gezicht bij Harry Brugman, die de cheque in ontvangst mocht nemen.

UITGESTELD! "75 jaar leven in vrijheid in Doetinchem" UITGESTELD!

Mooi Koor Man nodigt jong en oud uit voor het gratis te bezoeken Vrijheidsfeest op 23 en 24 mei in de binnenstad.

Zaterdagavond 23 mei start het ambitieuze Mooi Koor Man met een muziek/dansavond op het Simonsplein.

Na afloop van de Wandel4daagse neemt MKM het plein over om er een prachtig theater met dansgedeelte van te maken.
Op het grote vrijheidspodium kan men vanaf 20.00 uur genieten van:

Mooi Koor Man, soliste zangeres Sabine Elfers ,Dokter Jazz & Co, De And’re Zusjes ( coverband van The Andrews Sisters ) en de grote Euroregio Big Band BaJAZZo .

Lees meer...

Foto-Video-album

onder de kop Optredens

We proberen op deze site regelmatig foto's en video's te plaatsen van gebeurtenissen die we met ons Koor beleefd hebben.

Dat willen we zo actueel mogelijk houden, met dank aan iedereen die zorgt dat we die foto's binnenkrijgen.

Veel kijkplezier! 

14e Korenfestival 2019 was weer een geweldige happening

Mannenkoor Mooi Koor Man dankt ieder voor hun medewerking

KORENFESTIVAL 2019,    EEN WOORD VAN DANK .

Zondag 2 juni j.l. hebben wij ons 14e korenfestival in de binnenstad van Doetinchem georganiseerd. Als we terugkijken kunnen we spreken over een zéér warm maar geslaagd festival. Onder stralende weer omstandigheden hebben ca 900 zangers en zangeressen vanaf elf podia hun muzikale kwaliteiten laten zien en horen aan het massaal toegestroomde publiek.

Waaraan hebben we dit alles te danken?
Aan alle koren en groepen die bij ons in Doetinchem hebben opgetreden. Onze sponsoren, de mensen van de podia,  de mensen van het geluid, de mensen van de EHBO, de mensen van het drukwerk, alle gastvrouwen en gastheren die een koor hebben begeleid, Auke Boonstra voor het verzorgen van de publiciteit, De vriendengroep bij de opbouw, onze hoffotograaf Henk den Brok, de familie Hakvoort en uiteraard dirigent en  leden van het Mooi Koor Man.  
Alles verliep volgens het geplande schema.

Wij gaan er van uit dat ook jij/jullie van het korenfestival hebben genoten en gaan aan de slag voor het 15e korenfestival in 2020
Heb je een kritische noot, verbeterpunten of iets leuks over het korenfestival te melden? Zet dat even in het gastenboek op onze site: www.mooikoorman.nl

Er zijn een groot aantal prachtige foto's  met betrekking tot het korenfestival te vinden op:

https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/7060/korenfestival 

Je mag/kunt deze downloaden.

Mede namens het bestuur en de leden van het Mooi Koor Man;
Allen héél hartelijk bedankt!

Stef van der Kemp,
secretaris Mannenkoor Mooi Koor Man.

Lees meer...

Koningsavond 26 april 2019

Lekker muziek maken met elkaar!

Een bomvolle kleine zaal van Amphion heeft weer kunnen genieten van een avondje samen muziek maken. Samen met Harmonie de Vriendschap en ons Koor hebben de aanwezigen genoten van het programma. Er was ook een gastoptreden van Sabine Elfers die twee prachtige songs ten gehore bracht.

Onze Burgemeester Mark Boumans opende op het eind van het programma de Koningsdagfeesten en liet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan door zich bij ons Koor te voegen en samen het Wilhelmus te zingen.

Lees meer...

Nieuwe site voor Mooi Koor Man

Met heel veel dank aan HPU internet services B.V. en de mensen die aan deze site gewerkt hebben.

HPU internet services B.V. - Innovatieweg 20c - 7007 CD Doetinchem

0314 365008          www.hpu.nl

Lees meer...