Sluiten

Nieuws

Overlijden Piet de Wilde

Korenfestival 2023

a.s. Zondag 4 juni 13.00-18.00 uur

De deelnemende koren, onze gewaardeerde sponsoren, en de verdeling van de podia door de binnenstad.

Kom naar onze gezellige binnenstad, het wordt mooi weer en met de auto gratis parkeer!

Lees meer...

Een aubade voor Henk Tebes

Een aubade brengen voor Henk Tebes, op de Zonnekamp in Zelhem.

Geweldig leuk voor Henk, maar ook zéker voor de sociale band tussen onze zangvrienden.
MooiKoorMan op z’n best!
We hadden 5 nummers afgesproken maar er waren zoveel zangers, dat we na een korte pauze, aan het repertoire nog enkele liedjes hebben toegevoegd.
De dames van de Zonnekamp gingen gezellig met hapjes en drankjes rond, het werd daardoor veel meer, dan even een paar liedjes zingen.
De mensen daar hebben, maar vóóral Henk heeft hiervan genoten.
Toevoeging van de gezellige beelden, door Irene.

Lees meer...

Koningsavond 26 april 2023

We waren er weer bij in Amphion.

Een volle zaal met mensen die er zin in hadden.

We hebben het ze kunnen bieden, samen met Harmonie De Vriendschap, Sabine Elfers en het Trio Rashienki hebben we onze gasten een prachtige muzikale avond bezorgd.

Een mooi begin van Koningsdag 2023, die na een toespraakje van Burgemeester Mark Boumans en het Wilhelmus van start kon gaan.

Het was een geslaagde vuurdoop voor onze nieuwe dirigent Jan Schatorjé en het vernieuwde combo met Nico Hoogland en Ed van den Bosch.

Volgend jaar zijn we er weer bij!

Lees meer...

Zomerconcerten 2023

De mannen van ons Koor willen zich weer laten horen deze zomer!

Juni 2023:                             Zondag 4 juni organiseert MKM weer een groots korenfestival in de binnenstad van Doetinchem. Maar liefst 20 koren uit o.a. de Achterhoek, de Liemers en Bocholt zullen een gevarieerd programma bieden.
De 7 podia zijn verdeeld over de gehele binnenstad met het hoofdpodium als altijd op het gezellige Simonsplein. Daarnaast is er ook een podium in het senioren- ontmoetingscentrum ’t Brewinc.
Het programma start om 13.00 uur op het hoofdpodium, gevolgd door optredens van 25 minuten per koor op loopafstand in de hele binnenstad.  Voor de bezoekers zijn er o.a. bij de podia programmaboekjes beschikbaar met vermelding van aanvangstijden en genre per koor, alsmede een plattegrond met de locatie van de podia.
Rond 17. 00 uur zullen 700 zangers en zangeressen o.l.v. Mooi Koor Man samen voor een gezellige afsluiting zorgen op het dan altijd volgestroomde Simonsplein.
Gratis entree en parkeren op zondag 4 juni. ( m.u.v. de parkeergarages)

Juli /augustus 2023:
VAKANTIECONCERT STROOMBROEK

Maandagavond 31 juli en maandagavond 21 augustus, verzorgt het Mooi Koor Man een hopelijk zonnig maar in ieder geval gezellig ‘vakantieconcert’ op het terras van restaurant LANDAL STROOMBROEK BRAAMT.
Aanvang op beide avonden 19.30 uur. ( gratis entree) Het mannenkoor zal een licht populair programma brengen met volop gelegenheid om gezellig mee te zingen. Mooi Koor Man verheugt zich beide avonden op de samenwerking met het Trio Rashlenki met Oekraïense volksmuziek.
Betaald parkeren voor concertbezoekers van buiten het park op de grote parkeerplaats Leisurelands,rechts voor de slagboom van het vakantiepark.
Meer informatie over het populaire MKM is te vinden op www.mooikoorman.nl

Het koor staat sinds januari onder leiding van toetsenist / dirigent Jan Schatorjé. Het MKM combo heeft ook een nieuwe bezetting met Nico Hoogland op accordeon en Ed van den Bosch op gitaar.

Begeleiding. Ons nieuwe combo.

De muzikale begeleiding van het Mooi Koor Man is in handen van een drietal muzikanten te weten:

Jan Schatorjé is onze nieuwe dirigent/pianist en die kan van alles op muzikaal gebied. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Rien Bergevoet was sinds 2006 onze basgitarist, en Frans Derksen was al sinds 2012 als gitarist bij ons Koorcombo betrokken. Beide heren hebben aangegeven dat ze wilden stoppen bij het Mooi Koor Man. Vinden we jammer maar respecteren we natuurlijk, onder dankzegging voor al die mooie jaren.

Intussen hebben we niet stil gezeten en hebben het muzikale combo weer aan kunnen vullen met een oude bekende van het koor waar we erg blij mee zijn. Accordeonist Nico Hoogland gaat ons weer begeleiden. Top! En wat ook top is dat we ook een nieuwe gitarist hebben. Met veel plezier heeft hij zijn 1e repetitieavond beleefd. Welkom Ed van den Bosch.

Met véél enthousiasme en uren van voorbereiding, gaan zij de zangers van het Mooi Koor Man aansporen om tot grote muzikale prestaties te komen.

Lees meer...

Nieuwe dirigent voor ons Koor.

 

 

Na het overlijden van Rob Mullink is MKM op zoek gegaan naar een nieuwe dirigent.

Na een vrijblijvende kennismaking met ons koor heeft Jan Schatorjé uit Doetinchem,
één van de benaderde kandidaten , twee proefrepetities gegeven.

De manier waarop Jan het koor de ruimte gaf, en in goed overleg met de muziekcommissie wil werken, gaf een goed gevoel.

Het bestuur heeft na een ledenenquête, Jan Schatorjé per direct het vertrouwen gegeven en besloten niet verder te zoeken.

Mooi Koor Man heet Jan daarom van harte welkom, als dirigent van dit vriendenkoor en wenst hem veel succes en zangplezier.

16e Korenfestival zondag 4 juni 2023

Zangersvrienden en vriendinnen,

Het 16e Mooi Koor Man korenfestival  zal plaatsvinden op zondagmiddag 4 juni 2023 in de gezellige binnenstad van Doetinchem.Er zullen deze middag 8 podia (niet overdekt) in de binnenstad worden opgesteld en wij hebben plaats voor 20 zangkoren c.q. zanggroepen.

Lees meer...

IJsbaan Simonsplein Doetinchem

Komt die er weer?

 

IJsbaan Doetinchem 2022-2023.

 

De voorbereidingen zijn al in volle gang en de nodige vergaderingen zijn er al geweest. Dit jaar krijgt Doetinchem een energie zuinige baan welke om de Sint-Catharinakerk komt te liggen. Het rondje om de kerk gaat er dit jaar komen met bruggen en oversteek plaatsen voor de bezoekers van de Sint-Catharinakerk.

Wij als ijsmeesters zijn er alweer klaar voor en we gaan op Vrijdag 25-11-22 om 14.00 uur van start met onze vrijwilligers en, we kunnen nog wat ijsmeesters gebruiken.

Rob Mullink overleden

In memoriam: Robby Mullink, dirigent- pianist- zangvriend van Mooi Koor Man

Sinds januari 2014 was Rob Mullink onze dirigent en ras muzikant! Rob had veel affiniteit met muziek en toen hij onze dirigent werd had hij al de nodige ervaring opgedaan als koordirigent. Rob voelde zich helemaal thuis binnen ons koor en heeft Mooi Koor Man laten groeien en bloeien onder zijn muzikale kwaliteiten. Wij genoten van zijn begeleiding en solo’s vooral op zijn geliefde Tyros. Dirigeren leek voor hem wel eens een noodzakelijke bijzaak. Het ging hem om het plezier van samen zingen en muziek maken, al hoorde hij elke verkeerde noot of akkoord. Rob was en bleef vooral een geweldige toetsenist op zijn accordeon, piano en keyboard. Tijdens repetities klonk dan ook vaak spontaan een applaus na weer zo’n geweldige solo van hem.
Robby Mullink onze dirigent/toetsenist is dinsdagavond 20 september om 21.00 uur overleden.
Wij zijn Robby veel dank verschuldigd en zullen zijn muzikaliteit enorm gaan missen.
Wij wensen zijn Gerdien, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en de liefde van en voor elkaar om dit grote verlies te dragen.
Namens het bestuur van mooi koor man

Ben Beijer ( voorzitter)

Foto's van ons Vrijheidsfestival 2021 zijn nu te zien op deze site.

Met heel veel dank aan Henk den Brok, onze fotograaf mogen we onderhand wel zeggen.

Hoe te zien?
Door op OPTREDENS te klikken en daarna op het Foto-Video-Album. Door te scrollen kom je beide dagen tegen en ook andere evenementen.

Druk dan op lees meer en na een korte wachttijd worden de beelden en een verslagje getoond.

Door op de foto te klikken krijg je een vergroting. Veel plezier ermee.

Optredens 2023

 

Woensdag 26 apr. De avond vóór Koningsdag in Amphion 20.00 u

Zondag 4 juni. Het 16e Mooi Koor Man Korenfestival vanaf 13.00 u

Zaterdag 1 juli. optreden op de jaarmarkt in Dieren 13.00 u

Maandag 31 juli optreden op terras bij Landal Strroombroek 19.30 u

Maandag 21 augustus optreden op terras bij Landal Stroombroek 19.30 u

Maandag 2 oktober optreden Zonnebloemconcert in de Bongert 19.30 u

Zondagmiddag 17 dec. “Kerst optreden” in het BREWINC van 14.00 u – 16.30 u

Mooi Koor Man 15 jaar Wereldtournee

Film Amphion 19 november 2017

Dit is een compilatiefilm van ons 15 jarig jubileumconcert in Amphion.

Gepresenteerd door Inge de Jager en samengesteld door Wim Maatman. Onze wereldreis dus, waar we zo lekker mee bezig zijn geweest en vaak aan herinnerd worden. Leuk om terug te zien. Geniet er nog maar eens van.

Foto-Video-album

onder de kop Optredens

We proberen op deze site regelmatig foto's en video's te plaatsen van gebeurtenissen die we met ons Koor beleefd hebben.

Dat willen we zo actueel mogelijk houden, met dank aan iedereen die zorgt dat we die foto's binnenkrijgen.

Veel kijkplezier! 

Onze site bouwer is:

HPU internet services B.V. - Edisonstraat 103, 7006 RB- Doetinchem 0314 365008 - www.hpu.nl

Lees meer...