Sluiten

Nieuws

Korenfestival 2020 naar een andere datum

Korenfestival 2020 in het kader van het thema "75 jaar leven in vrijheid"

Korenfestival 2020

Dit is het eerste nieuws dat we kwijt kunnen op onze vernieuwde Website.

Ons Korenfestival in 2020 noemen we in dat jaar het Vrijheid Koren Festival.

Niet op de 1e zondag van juni maar in het kader van het thema:  “75 jaar leven in vrijheid” organiseren en vieren we dat op zaterdagavond 23 mei en zondag 24 mei 2020.
De muziek/dansavond op het Simonsplein en het Vrijheid korenfestival in het centrum van Doetinchem zijn gratis te bezoeken.

Zaterdag staat in het teken van een dansavond op het Simonsplein, waarschijnlijk  met o.a. een Bigband uit Emmerich die samengesteld is uit Duits/Nederlandse muzikanten en andere artiesten. Natuurlijk zal één en ander zeer sfeervol uitgelicht en neergezet worden.

Zondag komen de Koren weer de Stad in om het vrijheidsgevoel muzikaal over te brengen. We doen dat op 4 aangeklede podia verdeeld over de Stad. 

Wij gaan er voor zorgen dat dit festival een Euregionaal karakter krijgt, en dus zijn er koren te verwachten uit onze grensregio. Van beide zijden van de grens zullen de koren zich laten horen om  het vrijheidsgevoel  extra glans te geven. 

We kunnen nog geen namen noemen omdat wij de deelnemende koren zelf gaan aanschrijven. Wij zoeken  koren met een zeer divers repertoire.
In grote lijnen denken we hierbij aan gemengde, dames, heren en jeugd / kinderkoren.

Wij willen graag de jaren 50, de sixties en seventies , Nederlandstalig en Schlagermuziek uit de jaren 80/90 laten horen.
Ook denken we aan internationale klassiekers, evergreens en het moderne repertoire van heden.

Heb, of ken je een koor dat binnen deze repertoirekeuze valt, schroom dan niet om ons dat te laten weten.
Misschien zijn er wel bestaande koren die van een bepaald thema, dit jaar een project willen maken en hiervoor zo’n 6 nummers in willen studeren.
We werken nog aan een passende afsluiting voor alle koren samen, als afsluiting van het festival "75 jaar leven in vrijheid"

Via ons secretariaat kunt u zich aanmelden, waarna onze festivalcommissie contact zal opnemen om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Info: secretaris@mooikoorman.nl
Doetinchem

                                                                               Er zal nog heel wat gepuzzeld moeten worden voordat alles in elkaar past!

Lees meer...

14e Korenfestival 2019 was weer een geweldige happening

Mannenkoor Mooi Koor Man dankt ieder voor hun medewerking

KORENFESTIVAL 2019,    EEN WOORD VAN DANK .

Zondag 2 juni j.l. hebben wij ons 14e korenfestival in de binnenstad van Doetinchem georganiseerd. Als we terugkijken kunnen we spreken over een zéér warm maar geslaagd festival. Onder stralende weer omstandigheden hebben ca 900 zangers en zangeressen vanaf elf podia hun muzikale kwaliteiten laten zien en horen aan het massaal toegestroomde publiek.

Waaraan hebben we dit alles te danken?
Aan alle koren en groepen die bij ons in Doetinchem hebben opgetreden. Onze sponsoren, de mensen van de podia,  de mensen van het geluid, de mensen van de EHBO, de mensen van het drukwerk, alle gastvrouwen en gastheren die een koor hebben begeleid, Auke Boonstra voor het verzorgen van de publiciteit, De vriendengroep bij de opbouw, onze hoffotograaf Henk den Brok, de familie Hakvoort en uiteraard dirigent en  leden van het Mooi Koor Man.  
Alles verliep volgens het geplande schema.

Wij gaan er van uit dat ook jij/jullie van het korenfestival hebben genoten en gaan aan de slag voor het 15e korenfestival in 2020
Heb je een kritische noot, verbeterpunten of iets leuks over het korenfestival te melden? Zet dat even in het gastenboek op onze site: www.mooikoorman.nl

Er zijn een groot aantal prachtige foto's  met betrekking tot het korenfestival te vinden op www.achterhoekfoto.nl.
Je mag/kunt deze downloaden.

Mede namens het bestuur en de leden van het Mooi Koor Man;
Allen héél hartelijk bedankt!

Stef van der Kemp,
secretaris Mannenkoor Mooi Koor Man.

Lees meer...

Koningsavond 26 april 2019

Lekker muziek maken met elkaar!

Een bomvolle kleine zaal van Amphion heeft weer kunnen genieten van een avondje samen muziek maken. Samen met Harmonie de Vriendschap en ons Koor hebben de aanwezigen genoten van het programma. Er was ook een gastoptreden van Sabine Elfers die twee prachtige songs ten gehore bracht.

Onze Burgemeester Mark Boumans opende op het eind van het programma de Koningsdagfeesten en liet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan door zich bij ons Koor te voegen en samen het Wilhelmus te zingen.

Lees meer...

Foto-album

onder de kop Optredens

We proberen op deze site regelmatig foto's te plaatsen van gebeurtenissen die we met ons Koor beleefd hebben.

Dat willen we zo actueel mogelijk houden, met dank aan iedereen die zorgt dat we die foto's binnenkrijgen.

Veel kijkplezier! 

Nieuwe site voor Mooi Koor Man

Met heel veel dank aan HPU internet services B.V. en de mensen die aan deze site gewerkt hebben.

HPU internet services B.V. - Grutbroek 17 - 7008 AK Doetinchem

0314 365008          www.hpu.nl

Lees meer...

Jules Moormann neemt afscheid als voorzitter en bestuurslid van MKM

21 januari 2019 Ledenvergadering benoemt hem tot Erevoorzitter

Vanaf de oprichting in 2002 is Jules aktief bezig geweest als bestuurslid, waarvan vele jaren als Voorzitter. Bestuurslid Rien Bergevoet roemde Jules omdat hij al die jaren het Mooi Koor Man zo positief heeft uitgedragen. Hij heeft de rust in de tent kunnen bewaren en het product Mooi Koor Man goed weten te verkopen aan de buitenwereld. Dat deed hij met veel enthousiasme, takt en sociale bewogenheid. Onder luid applaus werd hem de bijbehorende oorkonde overhandigt.

Jules bedankte iedereen voor al die mooie jaren en liet weten niet voor het Koor verloren te zijn en graag zijn partij mee blijft zingen.

Lees meer...