Sluiten

Korenfestival 2024 terugblik

Mooi bekeken!

Al die prachtige Koren die weer naar de Doetinchemse Binnenstad kwamen hebben ervoor gezorgd dat we weer terug kunnen zien op een heel geslaagd Festival 2024

Elkaar tussen 12.00 en 13.00 uur ontmoeten in de Catharinakerk hoort daar dan ook bij. Ook de Mooi Koor Mannen zie je dan, een voor een, binnendruppelen, met een blik van trots dat het weer gelukt is om zoveel zangers bij elkaar te krijgen. Allemaal aan de gratis geschonken koffie met gevulde koek, en voorzien van een programmaboekje, waar door velen naar werd uitgekeken omdat de organisatie het tijdschema van optreden nog niet eerder openbaar gemaakt had. Een enorm geroezemoes tot gevolg, en in verschillende hoeken hoor je ook de klanken van inzingende koren.

De heren van het Mooi Koor Man werden door een van de leden (Dick Falkena) gecontroleerd op, hoe de stropdas geknoopt zou moeten zijn. Dick heeft zo verscheidende mannen van een nieuwe knoop kunnen voorzien, waardoor ze er nog mooier uit kwamen te zien. 
Mooi is het ook om te zien als de aangestelde korenbegeleiders op zoek zijn naar hun koor. Met de bekende gele bordjes zie je ze dan met vragende ogen, in de kerk of daarbuiten rondlopen. De programmaboekjes vinden hun weg ook naar buiten, die door leden van ons koor verdeeld worden in het voetgangersgebied. De mensen waren er gretig op want veel waren er niet meer over. Dat is wel eens anders geweest. Even was er paniek bij de voorzitter omdat er een drukfoutje zat in het tijdschema. Ook dat is weer opgelost dankzij, de late oplettendheid en de korenbegeleiders.

Om 13.00 uur is het dan aan voorzitter Ben Beijer om het Festival te openen. Op zijn eigen wijze, heet hij dan de Koren welkom en spoort ze aan tot grote prestaties. En dat is gelukt, want in de loop van de middag ontstond er een hele gezellige en uitbundige sfeer tussen de koren en het talrijke publiek.
Met, om 17.00 uur, als slot een een spetterende samenzang op het Simonsplein gingen alle koren weer tevreden huiswaarts, enkele noeste vrijwilligers (leden) achterlatend, die de boel weer aan kant hebben gemaakt en de kerk, het plein en de straten weer opgeruimd hebben, zoals ze die ’s morgens om 8.00 uur hadden aangetroffen. Het is mooi, zoals onze voorzitter schreef, dat ook de nieuwe leden zich zo inzetten binnen ons mooie koor. Hulde daarvoor.

Dank aan alle vrijwilligers, koren en sponsoren die onmisbaar zijn voor dit gratis Festival.

n.b. Foto's gemaakt door Henk Den Brok zullen later volgen op deze site,en reacties kunnen jullie kwijt in ons gastenboek.